Hvordan spare penger på strøm?

Hvordan spare penger på strøm?

Som energirådgivere er en av våre hovedoppgaver å hjelpe deg som kunde å finne gode løsninger for å spare på strømmen. Ved vurdering av boligen kan vi komme med konkrete tiltak som burde settes i gang for å bedre energibruken.

Det er mange måter å spare penger på strøm, i mange tilfeller vil du få opp forslag som er med på å gjøre en forskjell i småsummer. Men det finnes også tiltak som vil kunne spare deg for enorme mengder med unødvendig bruk av energi. Vanlige råd for å spare strøm inkludere gjerne følgende:

 1. Skru av elektriske apparater som ikke er i bruk: Elektriske apparater bruker strøm selv når de ikke er i bruk, så det er viktig å skru dem av når du ikke trenger dem.
 2. Bytt til LED-lys: LED-lys bruker mindre strøm enn tradisjonelle glødelamper, og de varer lenger, så det kan være en god investering å bytte til LED-lys i hele huset.
 3. Skru av lys når du forlater et rom: Det er lett å glemme å skru av lys når du forlater et rom, men å gjøre dette kan spare deg for mye strøm over tid.
 4. Reduser bruk av varmeovner og air condition: Varmeovner og air condition bruker mye strøm, så det kan være lurt å redusere bruken av dem, eller å investere i mer energieffektive varme- og kjølesystemer.
 5. Bruk energieffektive apparater: Når du kjøper nye apparater, bør du vurdere energieffektiviteten til produktet. Produkter med høyere energieffektivitet kan være litt dyrere, men de vil spare deg for mye penger på strømregningen på lang sikt.
 6. Reduser bruken av tørketrommel: Tørketrommelen bruker mye strøm, så det kan være lurt å henge klærne til tørk i stedet, spesielt når det er fint vær.
 7. Sett ned temperaturen på varmtvannsberederen: En varmtvannsbereder bruker mye strøm til å varme opp vannet, så å sette ned temperaturen på varmtvannsberederen kan spare deg for mye strøm.

Og selv om det er sant at dette vil kunne bidra til å spare strøm er det andre tiltak som vil kunne bidra i større skala.

Spar penger på strøm ved å finne kjernen til problemet

For å kunne spare penger på strøm er det viktig å finne ut av hvor dere taper penger på strøm. Med en vurdering av boligen vil vi i Insula Energikompetanse kunne avdekke årsaker til høyt energibruk.

Opp gjennom flere tiår har vi  bistått boligeiere, borettslag-og sameier og eiendomsutviklere med å gjøre nøyaktige beregninger av boligens energistandard ved normalt bruk. Økt bevissthet om energiforbruk, valg av oppvarmingskilder og andre tekniske løsninger kan gjøre boligen mer energieffektiv og derav bidra til å spare penger på strøm.

Få støtte fra Enova – og spar penger på strømmen

Vi forstår at mange blir bekymret for kostnadene som inngår i å skulle utbedre energibruket i boligen, men her vil det være mye å hente inn over årene, samt at du også kan få støtte fra Enova. Nedenfor kan du se noe av det Enova tilbyr støtte til:

 1. Energieffektiviseringstiltak: Enova gir støtte til bedrifter og kommuner som ønsker å gjennomføre energieffektiviseringstiltak som kan redusere energibruken. Dette kan inkludere tiltak som oppgradering av isolasjon, belysning og ventilasjon, og utskifting av utstyr til mer energieffektive varianter.
 2. Fornybar energi: Enova gir støtte til bedrifter, kommuner og privatpersoner som ønsker å investere i fornybar energi, som solenergi, vindkraft eller bioenergi. Dette kan omfatte støtte til investering i solcellepaneler, varmepumper og annen fornybar teknologi.
 3. Lavutslippsteknologi: Enova gir støtte til bedrifter som ønsker å investere i lavutslippsteknologi, som elektriske kjøretøy eller hydrogenløsninger.
 4. Kartlegging og rådgivning: Enova gir støtte til bedrifter, kommuner og privatpersoner som ønsker å få utført en energianalyse og rådgivning om hvordan man kan redusere energiforbruket og investere i mer energieffektiv teknologi.
 5. Bygningsenergi: Enova gir støtte til privatpersoner som ønsker å gjennomføre energieffektiviseringstiltak i boligen, som oppgradering av isolasjon, installasjon av varmepumper og utskifting av vinduer.

Som energirådgiver ser vi ofte at der folk flest har potensiale for å spare penger på strøm er ved varmetap. Varmetap fører til at store ressurser må benyttes på oppvarming av boligen, langt mer enn nødvendig, noe som fører til dyre strømregninger. Det er ikke alltid lett å vite hvor kilden til varmetapet er lokalisert, derfor vil en vurdering av boligen inkludert termografi være nødvendig for å kunne sette i gang tiltak for å forhindre varmetap.

Vi hjelper deg å spare penger på strøm! Ta kontakt med oss i dag om du ønsker en vurdering av boligen.

Les videre

No items found.